2o Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
για τα καταναλωτικά αγαθά και το λιανεμπόριο

Mega Shifts - Mega Trends: Το νέο τοπίο στο λιανεμπόριο

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, Divani Caravel Hotel, Athens

ΠΡΟΦΙΛ ΧΟΡΗΓΩΝ

Bonduelle

Bonduelle

Το όραμά μας

Κλιματική αλλαγή, ταχεία αύξηση πληθυσμού, εξάλειψη βιοποικιλότητας και εξάντληση φυσικών πόρων… όλα αυτά επηρεάζουν όσους εμπλέκονται στο γεωργικό οικοσύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυση της αειφορίας του πλανήτη αναδεικνύεται σε τεράστια πρόκληση για το σύνολο της αγρο-βιομηχανικής αλυσίδας.

Η αποστολή μας

Η Bonduelle αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1853, με κινητήρια δύναμη το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπους και τη διατροφή τους. Πρωτοπόρος στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Bonduelle θεωρεί τα λαχανικά ως στοιχείο-κλειδί για την επόμενη διατροφική επανάσταση και προσπαθεί συνεχώς να διευρύνει τα όρια του οικοσυστήματός της.

Η φιλοδοξία μας

Να αναδειχθούμε σε «παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την «ευεξία» μέσω των λαχανικών».

Bonduelle

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας. 

Με βάση τη νέα στρατηγική της και μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 56 καταστημάτων της, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων & Βιομηχανίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. προσφέρει μια μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους πελάτες.

Η πολυετής εμπειρία της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. στον χώρο (πάνω από 40 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις, αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται και ικανή να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής.

Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με ενεργή παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της χώρας από το 1976. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: Τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry  και τα σούπερ μάρκετ My market σε στρατηγικά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η METRO A.E.B.E., πάνω από 40 χρόνια τώρα, υπηρετεί με συνέπεια και αξιοπιστία την ελληνική αγορά, στηρίζοντας τον Έλληνα εργαζόμενο, τον Έλληνα επιχειρηματία, τον Έλληνα παραγωγό και τον Έλληνα καταναλωτή. Σήμερα, η METRO, μετά την απόκτηση της αλυσίδας Βερόπουλος, τον Φεβρουάριο του 2016, απασχολεί πάνω από 10.500 εργαζόμενους, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, με ιστορία 86 χρόνων, είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα. Θυγατρική της Philip Morris International (PMI) από το 2003, απασχολεί άμεσα και έμμεσα περίπου 800 εργαζόμενους.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει το κορυφαίο παγκοσμίως Marlboro, το Philip Morris, το L&M, τον ιστορικό ΑΣΣΟ, αλλά και το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS.

Διαθέτει στην Ελλάδα περίπου 25.000 άμεσους και έμμεσους εμπορικούς συνεργάτες και 900 προμηθευτές, ενώ η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών ανατολικών καπνών αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής με τριετείς δεσμεύσεις (2013-2015 και 2016-2018).

Σήμερα, υλοποιεί νέα επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ μετατρέποντας το εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS και δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή του, που θα προστεθούν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.

Το 2016, αναδείχθηκε στην #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρία στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κλάδου από το περιοδικό Fortune και το 2017 ως η #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία στην Ελλάδα.

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Procter & Gamble

Procter & Gamble

H P&G αγγίζει με τα προϊόντα της περίπου 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία κατέχει ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας, μεταξύ των οποίων: Always®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Viakal, Swiffer, Aussie. Η P&G επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pg.com για τα τελευταία νέα και περισσότερες πληροφορίες για την P&G και τα προϊόντα της.

Procter & Gamble

SELONDA

SELONDA

Η Σελόντα ιδρύθηκε το 1981 και σήμερα, με 35 χρόνια ιστορίας, είναι ένας από τους  μεγαλύτερους παραγωγούς και προμηθευτές τσιπούρας και λαβρακιού σε παγκόσμια κλίμακα. Προμηθεύει σε εβδομαδιαία βάση τους πελάτες της σε περισσότερες από 25 χώρες με πάνω από 500 τόνους φρέσκα ελληνικά ψάρια. Η εταιρεία είναι κυρίως εξαγωγική  και  απασχολεί σήμερα 1.150 εργαζόμενους.

Η Σελόντα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1994, όταν έγινε η πρώτη εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας που απέκτησε πρόσβαση στις κεφαλαιακές αγορές.

Η εταιρεία  έχει σήμερα ετήσια παραγωγή 32.000 τόνων τσιπούρας και λαβρακιού και δυναμικότητα παραγωγής 40.000 τόνων. Είναι πλήρως καθετοποιημένη διαθέτοντας στην Ελλάδα 55 θαλάσσιες μονάδες εκτροφής, 14 συσκευαστήρια, 2 μονάδες επεξεργασίας και 6 ιχθυογεννητικούς σταθμούς με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 180 εκατομμυρίων τεμαχίων γόνου.

SELONDA

DHL

DHL

H DHL Express ανήκει στον όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων (Deutsche Post DHL) και αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των logistics.

Το 1978 η DHL Express φέρνει πρώτη τις ταχυμεταφορές στην ελληνική αγορά κι από τότε παραμένει στην κορυφή του κλάδου της.

Με στόχο την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους 4.000 πελάτες της, συνδυάζει επιτυχημένα την άριστη τεχνογνωσία των ανθρώπων της με ένα ισχυρό δίκτυο που ενώνει 220 χώρες και προορισμούς.

Μεταξύ των διακρίσεών της έχει βραβευθεί ως Best Workplace 2017, ενώ πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως το Καλύτερο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών από το Εθνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών.

DHL

First Data

First Data

Η First Data είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας και των λύσεων για τη διευκόλυνση εμπορικών συναλλαγών, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου έξι εκατομμύρια τοποθεσίες επιχειρηματικής δραστηριότητας και σε 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε 118 χώρες παγκοσμίως. Εκτός των υπηρεσιών Μerchant Acquiring & Processing Services, Mobile POS, ΑΤΜ / APS Management & Processing, Contactless payments, UCommerce - Mobile commerce, Card & Loan Management, Fraud & Risk Management, Business Intelligence & Predictive Analytics, Prepaid & Gift cards, Loyalty Programs, Print & Μail & Card Personalization, Contact Center Services, e-coupons, electronic Bill presentment, η First Data διαθέτει μεγάλη ποικιλία τερματικών για την ασφαλή, εύκολη και γρήγορη αποδοχή πληρωμών με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη First Data
www.firstdata.com & www.fdms.gr (τερματικά POS)

First Data

OK! Anytime Markets Α.Ε.

OK! Anytime Markets Α.Ε.

Η εταιρεία OK! ANYTIME MARKETS A.E. ιδρύθηκε το 2004 και δραστηριοποιείται στον χώρο των καταστημάτων ευκολίας (convenience stores). Συνολικά η εταιρεία απασχολεί πάνω από 150 εργαζομένους και αναπτύσσει το δίκτυο των καταστημάτων της με την μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).

Τα καταστήματά μας αποτελούν μια μορφή MINI SUPER MARKET. Είναι εμβαδού 80 έως 120 τ.μ και διαχειρίζονται 3500 προϊόντα: γαλακτοκομικά, τρόφιμα ξηρού φορτίου, ψυγείου-κατάψυξης, οπωρολαχανικά και είδη πρώτης ανάγκης, όλα στη λογική του συσκευασμένου αγαθού κατανάλωσης. Ουσιαστικά αποτελεί τον μόνο πρεσβευτή στην Ελλάδα ενός οργανωμένου δικτύου καταστημάτων ευκολίας, τα οποία λειτουργούν καθημερινά από τις 8.00 πμ. έως τις 23.00 μμ.

OK! Anytime Markets Α.Ε.

Transcombi Express

Transcombi Express

H  Transcombi Express A.E., μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή εταιρεία, για 30 συναπτά χρόνια δραστηριοποιείται στον κλάδο των logistics και διεθνών μεταφορών, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες 3PL (Αποθήκευση – Διανομή) σε καθετοποιημένη μορφή, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών. Παράλληλα, έχοντας την πρώτη χερσαία ιδιωτική Ελεύθερη Τελωνειακή Ζώνη, οραματιζόμαστε ως μια ελληνική εταιρεία να αποκτήσουμε δεσπόζουσα θέση στην Ευρώπη.

Transcombi Express

ATTICA DEPARTMENT STORES

ΜΕΒΓΑΛ

Real Consulting

FOTOLIO

Star Κεντρικής Ελλάδας

BusinessNews.gr

Retail Business

Retail today

ΕΣΕΕ

ΣΕΒΤ

ΣΕΛΠΕ

ΕΣΒΕΠ

GRECA

Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)

Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ)

Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN)

Ελληνική Επιτροπή Efficient Consumer Response (ECR Hellas)

Σύνδεσμος Ανώνυμων Εταιρειών και ΕΠΕ