ΠΡΟΦΙΛ ΧΟΡΗΓΩΝ

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)

Maritime Hellas

HEMEXPO

Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Το Alba Graduate Business School, The American College of Greece αποτελεί το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Από την ίδρυσή του το 1992, και στη διάρκεια της λειτουργίας του, διατηρεί την παράδοσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επαφή του με τις επιχειρήσεις. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθεί ενεργά την επιστημονική έρευνα, τη δημιουργία και τη διάχυση νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 13 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών . Ανάμεσα τους τρία ναυτιλιακά μεταπτυχιακά προγράμματα, το MBA in Shipping, το MSc in Shipping Management και το MSc in International Shipping and Finance (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Reading), όλα σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες τις αγοράς.
Το Alba φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE).  Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs. Τa 3 ναυτιλιακά προγράμματα είναι πιστοποιημένα και από επαγγελματικούς φορείς πιστοποίησης, όπως το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και το Hellenic Shipbrokers Association (HSA).

Alba Graduate Business School, The American College of Greece

BMS United Bunkers

BMS United Bunkers

Από το 1990 μέχρι και σήμερα η BMS United κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών. Με σημείο αφετηρίας το γραφείο μας στον Πειραιά, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, επεκταθήκαμε σε όλο τον κόσμο. Έτσι σήμερα, έχουμε εγκαταστήσει, σε στρατηγικά για την παγκόσμια ναυτιλία σημεία, μια ομάδα από έμπειρα και άκρως εξειδικευμένα στελέχη, έτοιμα να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά εξατομικευμένες απαιτήσεις των συνεργατών μας.
Πλέον, είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες των πελατών μας, οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Έχοντας δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο, προσεκτικά επιλεγμένων συνεργατών, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με υπευθυνότητα και συνέπεια. Συνδυάζοντας το πλεονέκτημα της πολυετούς εμπειρίας μας και της γνώσης των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής μεμονωμένα με την αγοραστική δύναμη ενός ομίλου που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά, είμαστε σε θέση να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό μας προσφέροντας σε ελκυστικές τιμές υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Στόχος μας είναι να είμαστε μία από τις 5 πρώτες εταιρείες στην αγορά των ναυτιλιακών καυσίμων και λιπαντικών.

BMS United Bunkers

ΔΕΠΑ | Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.

ΔΕΠΑ | Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.

Η ΔΕΠΑ είναι η εταιρεία που εισήγαγε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας μια μεγάλη ενεργειακή επένδυση.

Η ΔΕΠΑ, με παρουσία 30 χρόνων στην ελληνική αγορά, είναι ένας σύγχρονος και ανταγωνιστικός όμιλος εταιρειών, με δυναμική παρουσία στον ενεργειακό τομέα και ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.
Με συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές, ο όμιλος ΔΕΠΑ φέρνει το φυσικό αέριο κοντά σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας.
Μέσω της σημαντικής εμπορικής της δραστηριότητας και τη διασφάλιση μακροχρόνικων συμβάσεων προμήθειας, καθώς και της συμμετοχής σε μείζονα διεθνή έργα υποδομών στηρίζει την επάρκεια και ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβο διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από χώρες με πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Επιπλέον, η ΔΕΠΑ παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες τάσεις και συνεργάζεται με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, συνδιαμορφώνοντας τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές και τις περιφερειακές αγορές, ενώ διεκδικεί ενεργά στρατηγικές συμφωνίες για την προώθηση νέων κοινοτικών και διεθνών πρωτοβουλιών κοινού ενδιαφέροντος.
Με την πολυδιάστατη δραστηριότητά της, η ΔΕΠΑ διευρύνει τους επενδυτικούς ορίζοντες και πολλαπλασιάζει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που καλύπτουν το σύνολο των σχετικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν την ασφάλεια εφοδιασμού της αγοράς με ανταγωνιστικούς όρους.

ΔΕΠΑ | Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, με τη μακρόχρονη παρουσία, την ισχυρή παράδοση και τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δραστηριοποιείται ενεργά σε 8 χώρες και περιλαμβάνει 5 τράπεζες και 49 εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών και λοιπών υπηρεσιών, απασχολώντας συνολικά 9.845 εργαζόμενους.
Σημαντικά στρατηγικά της πλεονεκτήματα αποτελούν η ευρεία πελατειακή της βάση και το υψηλό μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις, που της εξασφαλίζουν επαρκή ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και επισφραγίζουν τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με την πελατεία της.
Η Εθνική συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας, με συνολικό χαρτοφυλάκιο που ανέρχεται σε περίπου $2,03 δισ., προσανατολίζεται κυρίως στους τομείς του ξηρού φορτίου και των δεξαμενόπλοιων, διατηρώντας παράλληλα μία μικρή παρουσία στην ακτοπλοΐα και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Με δεδομένη τη μεγάλη σημασία του κλάδου για την ελληνική οικονομία, η διαχρονική παρουσία της Τράπεζας στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας αποτελεί βασική στρατηγική της επιλογή, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά της ναυτιλίας συμβάλει με θετικά αποτελέσματα στη συλλογική προσπάθεια για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A.

ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A.

Η ERMA FIRST A.E. αποτελείται από επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώσης για το σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων συστημάτων διαχείρισης θαλασσίου έρματος σε συμμόρφωση με την τελευταία νομοθεσία. Το προηγμένο ERMA FIRST σύστημα διαχείρισης θαλασσίου έρματος είναι μια αυτόνομη, ευέλικτη και αξιόπιστη επιλογή, κατάλληλη για όλους τους τύπους και μεγέθη πλοίων και κατέχει Πιστοποίηση Έγκρισης Τύπου από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), Πιστοποιητικό Τύπου νηογνώμονα από Lloyd’s Register, Έγκριση Τύπου και επιστολή Έγκρισης ΑMS από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG).

ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A.

METIS Cyberspace Technology SA

METIS Cyberspace Technology SA

Η METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA, μέλος του Ομίλου Olympia, ιδρύθηκε το 2016 και ειδικεύεται στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Internet Of Things (ΙοΤ), του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης, όλα προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλίας. H εταιρεία θέτει την Επεξεργασία Πληροφοριών και Στοιχείων στη διάθεση της παγκόσμιας ναυτιλίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, προσφέροντας προϊόντα που επιτρέπουν την ολοκληρωμένη διαχείριση των ναυτιλιακών πόρων, καλύπτοντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, από τον καπετάνιο, έως τους πλοιοκτήτες και τους προμηθευτές. Με την υποστήριξη του Ομίλου Olympia και τις προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ έως το 2020, η METIS έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση εγχώριων και διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών με το καινοτόμο λογισμικό της.

METIS Cyberspace Technology SA

Otesat-Maritel

Otesat-Maritel

Η OTESAT_MARITEL, μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των παρόχων ναυτιλιακών δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παγκοσμίως.
Η εταιρεία, επενδύοντας σε υποδομές και τεχνογνωσία, ανέπτυξε και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ΤΠΕ, συνδυάζοντας τις  τελευταίες  τεχνολογίες αιχμής σε IP δίκτυα και εφαρμογές πληροφορικής, σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνώς πρότυπα ποιότητας.
Η OTESAT_MARITEL με την προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμα της s@tGate για διαχείριση δορυφορικής κίνησης και cyber security υπηρεσιών, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της και τα πλοία τους να αξιοποιήσουν και εκμεταλλευτούν την «έξυπνη τεχνολογία» συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών σε ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον.
Η εταιρεία επίσης διαθέτει με την εμπορική ονομασία IRIS ολοκληρωμένη cyber security λύση ειδικά σχεδιασμένη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η OTESAT_MARITEL, συνδυάζοντας τις δυνατότητες της s@tGate πλατφόρμας με τις υπηρεσίες IRIS, αυξάνει την εμπειρία του πελάτη που χρησιμοποιεί το τελευταίας γενιάς σύστημα του Inmarsat  Fleet Xpress ή άλλα ευριζωνικά δίκτυα όπως VSAT, Iridium κ.λπ.

Otesat-Maritel

ARGO SYSTEMS

ARGO SYSTEMS

Η Argo Systems είναι μια εταιρεία που καινοτομεί στον τομέα του ναυτιλιακού λογισμικού, επιτρέποντας στις διαχειρίστριες εταιρείες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του σύγχρονου IT. Με το ARGO ERP εισάγουμε μια end-to-end προσέγγιση, που διευκολύνει τη ροή εργασιών και πληροφοριών στο εσωτερικό της επιχείρησης.
Μια ναυτιλιακή εταιρεία που στοχεύει στη βελτίωση της συνολικής της απόδοσής μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από ένα Σύστημα Διαχείρισης Εταιρικών Διαδικασιών όπως το ARGO, που απλοποιεί και αυτοματοποιεί τις λειτουργίες της.
Μια σίγουρη λύση που εξασφαλίζει άψογη λειτουργία και υψηλή αποδοτικότητα.

ARGO SYSTEMS

Aspida Travel

Aspida Travel

Το Αspida Travel είναι ένα απο το μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία στη Ελληνική αγορά με ποσοστό άνω του 80% να προέρχεται απο ναυτιλιακές εταιρείες.
Ιδρυτικό μέλος της Mta7,μιας παγκόσμιας συμμαχίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που εξειδικεύονται στη εξυπηρέτηση ναυτιλιακών εταιρειών.
Διαθέσιμοι όλο το 24ωρο οι καταρτισμένοι συνεργάτες μας εξυπηρετούν πάνω απο 120 ναυτιλιακές εταιρείες. Εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό σύστημα μπορούμε να παρέχουμε πληθώρα στατιστικών στοιχείων.
Ο στόχος και οι αξίες μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Aspida Travel

Marichem - Marigases Hellas S.A.

Marichem - Marigases Hellas S.A.

Η Marichem Marigases είναι ένα κορυφαίo όνομα στην παγκόσμια βιομηχανία ναυτιλιακών χημικών και αερίων. Κατασκευάζουμε χημικά υψηλής ποιότητας, χημικό εξοπλισμό και αξεσουάρ, αέρια και ψυκτικά μέσα, μηχανήματα κοπής και συγκόλλησης, ενώ παρέχουμε και υπηρεσίες fire, rescue and safety στη ναυτιλία. Η εταιρεία μας προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε περισσότερα από 2.100 λιμάνια μέσω 196 stock points, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Η αποτελεσματικότητα του δικτύου μας οφείλεται στην πολυετή εμπειρία και  αφοσίωση του εξειδικευμένου προσωπικού μας που λειτουργεί σύμφωνα με τα ISO 14001 & OHSAS 18001, διασφαλίζοντας την εύρρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Marichem - Marigases Hellas S.A.

Oceanking

Oceanking

Η OCEANKING δραστηριοποιείται  κυρίως στον ναυτιλιακό χώρο, ιδρύθηκε το 1989 και εδρεύει στον Πειραιά. Στελεχωμένη από Μηχανολόγους Μηχανικούς, Ναυπηγούς, Ηλεκτρολόγους και Ηλεκτρονικούς,  συνιστά την πιο έμπειρη και εξειδικευμένη λύση στον ελληνικό ναυτιλιακό χώρο με αντικείμενο στις νέες κατασκευές, στη  ναυπηγοεπισκευή και στην αναβάθμιση της λειτουργίας των πλοίων.

Οι κυριότερες δραστηριότητες της OCEANKING μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Εκπροσώπηση και προμήθεια ναυτιλιακού εξοπλισμού.
  • Παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση
  • Επισκευή εξοπλισμών πλοίων
  • Συμβάσεις ναυπηγήσεων νέων κατασκευών & resales
  • Προμήθεια «πράσινων» τεχνολογιών & συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον, σε συμμόρφωση με τους θαλάσσιους περιβαλλοντικούς κανονισμούς
  • Κρυογονικές τεχνολογίες για LNG, για πλοία, χερσαίες και υπεράκτιες εφαρμογές
  • Εξοπλισμος για μετασκευές πλοίων (EPC)
  • Εξειδικευμένα συστήματα εξοπλισμού για Πολεμικό Ναυτικό και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • Βιομηχανικά συστήματα για ξηρά και βιομηχανία
Oceanking

SQLearn

SQLearn

H SQLearn είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών e-learning, με αποκλειστική ειδίκευση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συμβουλευτική, την τεχνική υποστήριξη, την εγκατάσταση και παραμετροποίηση πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, καθώς και την παραγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων. Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες e-learning στον χώρο της ναυτιλίας μέσω της Dolphin Platforms. Χρησιμοποιεί ευέλικτες, διαδραστικές και σύχρονες πρακτικές e-learning που προάγουν την εκπαίδευση και την ασφάλεια στη ναυτιλία. Η SQLearn διαθέτει μια πλούσια βιβλιοθήκη μαθημάτων αποκλειστικά σχεδιασμένη για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Παρέχει επίσης λύσεις e-learning στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο μέσω της Profit Platforms και σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς μέσω της Master Platforms.

SQLearn

ABS - American Bureau of Shipping

Aegean Speed Lines

American Hellenic Hull Insurance Company

Bright Maritime Corporation

D. KORONAKIS S.A.

Golden Cargo

ICAP People Solutions

Goldenport Shipmanagement Ltd

OceanGold Tankers Inc

MARITA HELLAS SA

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

SeaBright

Seajets

Σπανός ΑΕ - BMW

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

IRI - The Marshall Islands Registry

STAR Κεντρικής Ελλάδας

BnB Daily

Notice Content and Services

All About Shipping

ELNAVI

Nafsgreen

ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Newsfront / Naftiliaki

Ocean Plus

SAFETY4SEA

SHIPPING International Monthly Review

www.efoplistesnews.gr

www.maritimes.gr

www.piraeus365.gr