Γιάννης Γιωνάς

Γιάννης Γιωνάς

Ο Γιάννης Γιωνάς είναι συνιδρυτής και Chief Commercial Officer της Meazon, εταιρεία τεχνολογίας που σχεδιάζει και παράγει προϊόντα και υπηρεσίες ανάκτησης και ανάλυσης ενεργειακών δεδομένων και χρήσης τους για υποστήριξη επιχειρηματικών αποφάσεων για την παγκόσμια αγορά. Μεταξύ άλλων, ασχολείται και καθοδηγεί τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, την εμπορική πολιτική και το digital marketing και το product management. Η Meazon τα τελευταία 4 χρόνια έχει καταφέρει να αποκτήσει πελάτες και να συνάψει συνεργασίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, με αποκορύφωμα τη βράβευσή της από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ τον Μάιο του 2017 για την προϊοντική σειρά Meazon DinRail.
Ο Γιάννης Γιωνάς έχει 20ετή εμπειρία στις αγορές των τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και πληροφορικής. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Ericsson και η ABB, και εταιρείες πληροφορικής όπως η ACE. Απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης φτάνοντας στο επίπεδο του Regional Sales Director στην Ericsson.
Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Πανεπιστήμιο Πατρών), ενώ είναι κάτοχος M.Sc. in Information Engineering (City University, London) και MBA (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι επίσης απόφοιτος επαγγελματικής εξειδίκευσης διαχείρισης νέων αγορών από το Berkeley University, California.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών