Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης

Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης

Κατάγεται από την Κάρπαθο, είναι απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Ohio State University των Η.Π.Α και στο Riverside Methodist Hospital του Columbus, Ohio. Το 1988 εκλέχτηκε Λέκτορας και, σε ηλικία 32 ετών, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής του ιδίου πανεπιστημίου. Το 1989 απέκτησε το δίπλωμα του American Board of Surgery. Διετέλεσε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Riverside Methodist Hospital, ενώ παρέμεινε συνολικά στις ΗΠΑ 12 χρόνια. Το 1991 επέστρεψε στην Αθήνα αναλαμβάνοντας τη σύσταση, διεύθυνση και στελέχωση του τμήματος της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Εφαρμογών Laser στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Το τμήμα παρέχει σε τεράστιο αριθμό ασθενών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.
Ο Δρ. Κωνσταντινίδης έχει αφιερώσει εξαιρετικά μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του για την ενημέρωση ιατρών και κοινού στις εφαρμογές της μοντέρνας τεχνολογίας στη χειρουργική στην Ελλάδα. Έχει δώσει διαλέξεις και δίδαξε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια πολλών πανεπιστημιακών και δημοσίων νοσοκομειακών κέντρων της Ελλάδος και της Αμερικής, ενώ έχει παρουσιάσει δεκάδες πρωτοποριακές εργασίες πάνω στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική σε πολλά διεθνή με σημαντικές διακρίσεις.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Νόσων. Το όνομά του περιλαμβάνεται στο WHO’S WHO in Health and Medical Services του 2006-2007.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών