Ξενοφών Λιαπάκης

Ξενοφών Λιαπάκης

Ο Ξενοφών Λιαπάκης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος από το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών με ερευνητικά ενδιαφέροντα σε τομείς όπως Business Intelligence, Big Data, Project Management, Lean Methodologies, Business Operational Excellence κ.ά.
Επί 18 έτη εργάστηκε ως Διευθυντής Μηχανογράφησης στην ασφαλιστική εταιρεία Phoenix  Metrolife Εμπορική. Από τον Απρίλιο του 2008, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μηχανογράφησης & Υπηρεσιών στον Όμιλο της Interamerican, που βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς και παράλληλα αποτελεί βασικό μέλος της Ολλανδικής Achmea Group (κολοσσιαίος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη). Υπό την καθολική ευθύνη του βρίσκονται τα εξής επιτελικά τμήματα: Μηχανογράφηση, Client Services/Contact Center, Project Management Office, Έκδοση & Διαχείριση Συμβολαίων.
Είναι μέλος του Executive Board της Interamerican και του IT Policy Board των θυγατρικών της Achmea στην Ευρώπη. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Hellenic CIO Forum, μέλος του EUROCIO  και μέλος της Επιτροπής Πληροφορικής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών