Δρ. Άγγελος Αμδίτης

Δρ. Άγγελος Αμδίτης

Ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης είναι Διευθυντής Έρευνας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas). Εκπροσωπεί το ΕΠΙΣΕΥ στην ERΤΙCO - ITS Europe, όπου είναι επίσης μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, της Επιτροπής Στρατηγικής και των ομάδων εργασίας για την Ηλεκτροκίνηση και τον Αυτοματισμό. 

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών περιλαμβάνουν την ηλεκτροκίνηση, τα συνεργατικά συστήματα μεταφορών, τα αυτοματοποιημένα συστήματα και την έξυπνη κινητικότητα για τις επιβατικές και τις εμπορευματικές μεταφορές. Δραστηριοποιείται, επίσης, στην έρευνα που σχετίζεται με το Διαδίκτυο (IoT, Cloud services κ.λπ.).

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, κεφαλαίων βιβλίων και πάνω από 180 άρθρων συνεδρίων. Έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 80 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα, ενώ συντονίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες ευρωπαϊκών έργων όπως το FABRIC, το AutoNet2030, το INACHUS, το RECONASS, το SENSKIN, το ΝeMo, το SCENT και το PLUGGY.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών