inside-graphic-lg_agr.jpg

Γιώργος Νυχάς

Γιώργος Νυχάς

Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Ε. Νυχάς είναι καθηγητής της Μικροβιολογίας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διδάσκει Μικροβιολογία Τροφίμων σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Για το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο, που ξεπερνάει τις 400 εργασίες με σημαντικά metrics (Scopus; ca. 10000 citations & hfactor 57), έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πλέον αναφερόμενων (cited) επιστημόνων (1% σε παγκόσμιο επίπεδο) στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία – που με το έργο τους έχουν επηρεάσει την πρόοδο της επιστήμης που θεραπεύουν.

Είναι εμπειρογνώμονας της DG SANCO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), και Πρόεδρος στο Πάνελ της Ασφάλεια των τροφίμων της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Technological Platform - Food4life (http://etp.fooddrinkeurope.eu/our-experts/working-groups.html)

Έχει συμμετάσχει σε ‘ad hoc’ ανεξάρτητες επιτροπές της ΕΕ διαμόρφωσης πολιτικής στην έρευνα στον τομέα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων», ή λήψης αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα κατεύθυνσης ή πολιτικής στην ‘έρευνα σχετικά με την Ποιότητα της Ζωής.

Πρόσφατα, τιμήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό για την Προστασία των Τροφίμων (IAFP) με το «Βραβείο της Διεθνούς Αναγνώρισης» (International Leadership  Award).




επιστροφή στη σελίδα ομιλητών