Φιλίππα Μιχάλη

Φιλίππα Μιχάλη

Διευθύνουσα Σύμβουλος, Allianz Ελλάδος

Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας. Το 2011, ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business). Συμμετείχε, από το 2013 στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Τον Απρίλιο του 2015, ανέλαβε την ηγεσία της Allianz Ελλάδος από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου, ενώ είναι Πρόεδρος στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) από το 2017.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών