Γρηγόρης Σαραφιανός

Γρηγόρης Σαραφιανός

CEO, SARAFIANOS Private Clinic
Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ.

Διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 1986 έως και σήμερα και από το 2003 είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής «Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός» που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1957.

Από το 1997 είναι εκλεγμένος μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος και από το 2007 έως και σήμερα Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (6 συνεχείς θητείες), ενώ από το 2010 έως και σήμερα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, εκπροσωπώντας τις 100 Ιδιωτικές Κλινικές στις διαπραγματεύσεις με τα Υπουργεία και τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης. Συμμετέχει στην Επιτροπή του Υπουργείου Υγειας για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών, στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης. Παράλληλα εκπροσωπεί, από το 2008, τις Ιδιωτικές Κλινικές της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Νοσοκομείων UEHP και από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών