Νότης Βαγιακάκος

Νότης Βαγιακάκος

Managing Director, HDI Global SE, Hellas

Με μακρόχρονη εμπειρία και δραστηριότητα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο Νότης Βαγιακάκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 στην Εμπορική Ασφαλιστική και στη συνέχεια ανέλαβε διαδοχικά υψηλόβαθμες θέσεις Τεχνικού Διευθυντή των εταιρειών Bain Clarkson, Zurich και Generali Hellas. Από το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Γενικός Πληρεξούσιος του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI Global SE, με δικαιοδοσία για την ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας στην Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σλοβενία) και της ΝΑ Μεσογείου (Τουρκία, Μάλτα, Ισραήλ και Κύπρο).

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Φορολογικών & Νομικών θεμάτων. Εκπροσωπεί την ελληνική ασφαλιστική αγορά στη Μόνιμη Επιτροπή «Sustainable Non-Life Steering Group» της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Συνομοσπονδίας (Insurance Europe). Μετέχει στα Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (ΣΕΣΑΕ).

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο με ειδίκευση στο Marketing Management και έχει ακολουθήσει ασφαλιστικές σπουδές και πρακτική εργασία στο Μόναχο και το Βερολίνο, ως υπότροφος του προγράμματος «Alois Alzheimer» της Munich Re.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών