Γιάννης Κοτζιάς

Γιάννης Κοτζιάς

xclusiv | Πρόεδρος, Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων

Ο Ιωάννης Ν. Κοτζιάς  είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (HSA) για τρίτη συνεχόμενη θητεία, ενώ έχει 30 χρόνια εμπειρίας στις ναυλομεσιτείες. Η οικογένειά του είναι η παλαιότερη ναυλομεσιτική οικογένεια στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες και τις ναυλώσεις των πλοίων από το 1893, ενώ ο ίδιος συνεχίζει ως 4η γενιά, συμπληρώνοντας 125 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Ο Γιάννης Κοτζιάς είναι ένας από τους συν-ιδρυτές της Xclusiv Shipbrokers Inc.
Επί του παρόντος είναι ναυτιλιακός σύμβουλος του TGOS και του AMSCC του ΝΑΤΟ, όπως και σύμβουλος ναυτιλιακών θεμάτων για πολλές ελληνικές και διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φόρουμ και συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ ήταν ο παραγωγός και συν-παρουσιαστής του πρώτου εβδομαδιαίου προγράμματος ναυτιλίας που μεταδόθηκε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση.  Έχει ολοκληρώσει ένα ιακό αριθμό σύνθετων συναλλαγών πώλησης και αγοράς πλοίων και έχει φέρει εις πέρας αρκετά πολύπλοκα deals.
Είναι κάτοχος πτυχίου MSc στο Shipping Trade and Finance από το City University CASS Business School (UK), καθώς και πτυχίου οικονομικών BSc από το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών