Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος

Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος

Β’ Αντιπρόεδρος, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Γενικός Διευθυντής, APOLLONIA LINES SA

Ο Γιώργος Αλεξανδράτος γεννήθηκε στην Αθήνα, έκανε βασική εκπαίδευση στη Σχολή Μωραΐτη, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές στο Shipping Management στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ναυτιλιακής Πολιτικής του πανεπιστημίου του Cardiff.
Είναι διευθυντής της Apollonia Lines SA, η οποία ιδρύθηκε το 1974 από τον πατέρα του,Σπύρο. Η Apollonia Lines είχε πάντα τον παραδοσιακό «χαρακτήρα της οικογενειακής ναυτιλιακής εταιρείας» μέχρι το 2013, όταν ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες του το shipping fund  Blue Water Maritime Capital με στόχο να επενδύσει σε πλοία ξηρού φορτίου.
Σήμερα διατελεί Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διατηρώντας παράλληλα τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, καθώς και τη θέση του Αντιπροέδρου του Ναυτικού Όμιλου Πειραιά. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Hellenic Hull Mutual (2014-2016), οπότε προχώρησε σε συνένωση με το American P&I Club και δημιουργήθηκε το νέο και επιτυχημένο American Hellenic Hull.
Ο Γιώργος εργάζεται για την αύξηση του κύρους και της ωφέλειας της ναυτιλίας ως κλάδος της διεθνούς οικονομίας ποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις ελληνικές συνέργειες.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών