Χάρης Βαφειάς

Χάρης Βαφειάς

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Stealthgas

Ο Χάρης Βαφειάς ίδρυσε τη Stealth Maritime Corp το 1999, η οποία, το διάστημα 2007-2010,  έχει επενδύσει  πάνω από 1 δισ. δολάρια για την ανανέωση του στόλου των δεξαμενοπλοίων της. Σήμερα διαχειρίζεται 22 σύγχρονα πετρελαιοφόρα διπλού κύτους, χωρητικότητας 50.000-120.000 dwt, όλα με ναυλώσεις μακράς διαρκείας από εταιρείες και μεταφορείς πετρελαίου. Το 2004, ίδρυσε την εταιρεία Stealthgas που εισήχθη στον NASDAQ τον Οκτώβριο του 2005 και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει περίπου 500 εκ. δολάρια από τις κεφαλαιαγορές. Η Stealthgas αριθμεί 60 πλοία αερίου (συμπεριλαμβανομένων των νεότευκτων) και 4 πετρελαιοφόρα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό πλοίων εταιρεία μεταφοράς αερίου παγκοσμίως. Το 2005, ο Χάρης Βαφειάς ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Estates Corporation Inc, που επενδύει σε Ελλάδα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Γενεύη. Το 2008, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βαφειά, ο οποίος σήμερα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος στην Ελλάδα με 86 πλοία.
Ο Χάρης Βαφειάς έχει τιμηθεί αρκετές φορές με διακρίσεις για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το διακρίθηκε από τον NASDAQ ως ο «Νεότερος Διευθύνων Σύμβουλος Εισηγμένης Εταιρείας» παγκοσμίως. Το 2010 εξελέγη Αντιπρόεδρος του INTERTANKO Mediterranean Panel, και επίσης διακρίθηκε από το SEATRADE με το «Young Person in Shipping Award». Η Lloyds List του απένειμε, το 2012, το βραβείο «Newsmaker of the Year», ενώ το 2013 απένειμε στον ίδιο αλλά και την StealthGas το βραβείο «Best Tanker Company of the Year».
Το 2016, ο Χάρης Βαφειάς εξελέγη Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα. Είναι μέλος του ABS classification society committee, του NK classification society committee και του KR classification society committee, ενώ είναι επίσης μέλος του ΔΣ του BSA (Bahamas Shipowners Association) όπως και μέλος του ΔΣ του εκπαιδευτικού οργανισμού BCΑ.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών