Πάνος Λασκαρίδης

Πάνος Λασκαρίδης

Διευθύνων Σύμβουλος, Laskaridis Shipping Co. Ltd.
Πρόεδρος, European Community Shipowners’ Associations (ECSA)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Το 1965 αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών, ενώ το 1970 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Braunschweig της Γερμανίας, με το πτυχίο του Μηχανολόγου – Μηχανικού (Diploma-Ingenieur). Την περίοδο 1971-1972 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου, αποκτώντας MSc Μηχανολογίας (1971), Diploma Ναυπηγικής, καθώς και MSc Ναυπηγικής από το Τμήμα Ναυπηγών του Αγγλικού Πολεμικού Ναυτικού το 1972. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1972 έως το 1975.
Ίδρυσε τις εταιρείες Laskaridis Shipping Co. Ltd.  και Lavinia Corporation το 1977 και παραμένει Διευθύνων Σύμβουλός τους μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, τελεί Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών (ECSA), του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και του Ομίλου Ναυπηγείων Astican στην Ισπανία. Είναι επίσης Πρώην Πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του Αυτασφαλιστικού Οργανισμού The United Kingdom, Freight Demurrage and Defence Association (U.K.), ενώ διατελεί μέλος του Προεδρείου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Διοικητικού Συμβουλίου του Αυτασφαλιστικού Οργανισμού The Hellenic War Risks Maritime Association (The Hellenic Club), της Ελληνικής Επιτροπής Bureau Veritas (Γαλλικός Νηογνώμων), της Ελληνικής Επιτροπής Lloyds Register of Ships (Αγγλικός Νηογνώμων), της Ελληνικής Επιτροπής NKK – Τόκυο (Ιαπωνικός Νηογνώμων), της Ελληνικής Επιτροπής του Γερμανικού Νηογνώμονα (Germanischer Lloyd) και της Ελληνικής Επιτροπής του DNV (Νορβηγικός Νηογνώμων).
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών