Δρ. Κώστας Ρόκκος

Δρ. Κώστας Ρόκκος

Chairman-CEO, TST International (GR)

O Δρ. Ρόκκος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών σε Maritime (Risk) Management και μεταπτυχιακού τίτλου σε Marine Engineering and Management από το Middlesex University του Λονδίνου. Είναι Πρόεδρος και CEO της TST International SA που υπάγεται στον όμιλο εταιρειών TST. Έχει διατελέσει ως Διευθύνων Σύμβουλος σε αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες από το 1994 σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Πριν να αφοσιωθεί πλήρως στη ναυτιλιακή αγορά είχε διατελέσει γενικός διευθυντής σε εμπορικές εταιρείες.   
Ο Δρ. Ρόκκος είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της US Society of Manufacturing Engineers, της SNAME (Society of Naval Architects and Marine Engineers) και της Society for Risk Analysis (SRA). Είναι επίσης μέλος του Club Propeller Πειραιώς από το 1996, από το 2009 είναι μέλος του Member of the Board of Governors και το 2016 εξελέγη Regional Vice President of the International Propeller Club for South Europe and Africa.
Ο Δρ. Ρόκκος έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα τεχνικά, οικονομικά και ναυτιλιακά επαγγελματικά πάνελς ως πανελίστας και ως ομιλητής το οποία διοργανώνονται από ινστιτούτα και πανεπιστήμια ιδιαιτέρως για θέματα σχετικά με τον κίνδυνο και την ασφάλεια, καθώς και για τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες και έχει συγγράψει σχετικά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί από ινστιτούτα κα εκδοτικούς οίκους.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών