1ο Ναυτιλιακό Forum Ναυτεμπορικής

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και η προσφορά της στην Εθνική Οικονομία

ship-v2.png

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, το 1ο Ναυτιλιακό Forum της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, με θέμα: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και η προσφορά της στην Εθνική Οικονομία. Το Forum εγκαινίασε τα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ/conferences και διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της European Community Shipowners’ Association  (E.C.S.A.) και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 συνέδρους, στην πλειοψηφία τους ανώτατα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές, πρέσβεις, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, διεθνείς ειδικοί, εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού τομέα, σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί, κ.ά.

Το βασικό συμπέρασμα του Forum ήταν ότι η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης,  προσφέρει πολλά στην χώρα και πρέπει να φροντίσουμε όχι μόνο να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά να διευρύνει το ειδικό της βάρος στην εθνική μας οικονομία.

Το φόρουμ αποτέλεσε εξαιρετική αφορμή για έναν εμπεριστατωμένο διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική ναυτιλία, τον επί σειρά ετών πρωταγωνιστικό ρόλο της στο παγκόσμιο εμπόριο και την αδιαμφισβήτητη προσφορά της στην εθνική οικονομία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ σκιαγραφήθηκαν επίσης οι τάσεις του ναυτιλιακού κλάδου, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια μια κρίση παράλληλα με τη διεθνή οικονομία.

DSC_1854.JPG

O Γενικός Διευθυντής της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, Γιάννης Περλεπές, καλοσωρίζοντας τους συνέδρους έδωσε το στίγμα του συνεδρίου αναφέροντας ότι συνηθίζουμε να λέμε, δικαίως και με περηφάνια, ότι η ελληνική ναυτιλία είναι παγκοσμίως πρώτη. Όμως αυτό που πρέπει να τονίζουμε είναι ότι αυτή η πρωτοκαθεδρία δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών, αλλά μιας συνεχούς προσπάθειας όλων των μελών της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Και χάρη σ’ αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια η πρωτιά της έγινε πλέον διαχρονική αλλά και ανθεκτική στον χρόνο.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η κα Ειρήνη Αθανασιάδου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εφημερίδας Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, η οποία σημείωσε ότι η εφημερίδα είναι άρρηκτα συνδεμένη από την ίδρυσή της, αλλά και κατά τις 9 δεκαετίας της κυκλοφορίας της με την ελληνική ναυτιλία. Παράλληλα διευκρίνισε ότι το 1ο Ναυτιλιακό Φόρουμ είναι  το πρώτο μιας σειράς συνεδρίων που διοργανώνει η Ναυτεμπορική.

Το Φόρουμ χαιρέτισε  και ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Ε. Βενιάμης, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνόκτητος ναυτιλία είναι στην Ελλάδα, θέλει να παραμείνει  στην Ελλάδα και είναι υπεράνω κομμάτων. Προσφέρει στην ελληνική οικονομία και είναι  διατεθειμένη να προσφέρει ακόμη περισσότερο υπό μία μη διαπραγματεύσιμη προϋπόθεση: τον σεβασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας από όλους καθώς της επιτρέπει να παραμένει  ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

1η ΕΝΟΤΗΤΑ

Η διαχρονική συμβολή του ελληνικού εφοπλισμού στην οικονομία και κοινωνία – Αποτιμώντας το παρελθόν, σκιαγραφώντας το μέλλον

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος έως τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ, αλλά και της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο 1ο Ναυτιλιακό Forum της «Ναυτεμπορικής».

Ο πρόεδρος της European Community Shipowners' Associations (ECSA) Thomas Rehder  περιέγραψε τη σημερινή εικόνα της  ευρωπαϊκής ναυτιλίας επισημαίνοντας ότι ο ευρωπαϊκός στόλος αποτελεί το 40% του παγκοσμίου εμπορικού στόλου, συνεισφέρει στην απασχόληση άμεσα ή έμμεσα με περισσότερους από 2,3 εκατ. εργαζόμενους  και στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ με περισσότερο από 145 δισ. ευρώ.

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Ευγενίδη και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ελληνική ναυτιλία διαχρονικά στήριξε την οικονομία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που συναντά ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε στο Υπουργείο, υπογραμμίζοντας  ότι ο ίδιος  προσπάθησε να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την εφοπλιστική οικογένεια, ενώ συγχρόνως δημιουργήθηκαν νέες δυνατότητες και σημειώθηκε αύξηση της απασχόλησης των νέων στα ελληνόκτητα πλοία.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Laskaridis Shipping Co. Ltd, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της  ελληνικής ναυτιλίας να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα μέσα από διάφορους τομείς, όπως η συμβολή της στο ΑΕΠ (8% περίπου το 2014), η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, η  απασχόληση, το κοινωνικό έργο και οι επενδύσεις στη στεριά.

Συζήτηση Πάνελ

VIDEO


Συντονιστής: Γιάννης Περλεπές, Γενικός Διευθυντής, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Ο Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της  Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), επισήμανε ότι ο κλάδος  είχε και έχει καθοριστική σημασία τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εθνική οικονομία υπό την έννοια ότι μεταφέρει κατ’ αποκλειστικότητα τα εθνικά φορτία, εσωτερικά και εξαγωγικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης.

Ο ιδρυτής του Tsakos Group Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος επισήμανε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές θέλουν να αυξήσουν  το ποσοστό των Ελλήνων  ναυτικών που απασχολούν στα πλοία τους, αλλά χρειάζεται να υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

2η ΕΝΟΤΗΤΑ

Χρηματοδότηση: Από τους εμποροτραπεζίτες Αδελφούς Ράλλη στην τραπεζική δανειοδότηση και από τη Wall Street στα private equity funds

Εισαγωγή, Γιώργος Ξηραδάκης
Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank Πλάτων Μονοκρούσος τόνισε ότι η ναυτιλία είναι τομέας υψηλής τεχνολογίας με ετήσια συνεισφορά περίπου στο 7% του ΑΕΠ. Υπογράμμισε επίσης ότι οι προοπτικές του κλάδου προδιαγράφονται θετικές εφόσον συνεχιστεί η τάση παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος του Nasdaq Meyer "Sandy" Frucher τόνισε ότι ο Nasdaq δεν αποτελεί απλώς μια χρηματιστηριακή αγορά, αλλά μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Πρόσθεσε ότι ο Nasdaq «πιστεύει» στην Ελλάδα και τη ναυτιλία. «Πιστεύουμε στη διασύνδεση του κόσμου, που εσείς στην Ελλάδα προσφέρετε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συζήτηση Πάνελ

VIDEO


Συντονιστής: Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business


Ο γενικός διευθυντής τραπεζικής επιχειρήσεων και επενδυτικής τραπεζικής του ομίλου Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου υπογράμμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν την ελληνική ναυτιλία, σύμφωνα με την εκτίμησή του.

Ο Χάρης Βαφειάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της StealthGas, υπογράμμισε ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού για τις εισηγμένες εταιρείες είναι απαγορευτικό, αλλά προσέθεσε ότι με τις μικρές και μεσαίες ελληνικές ναυτιλιακές που δεν είναι εισηγμένες έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες να κλείνουν δουλειές.

Όσον αφορά τη σχέση των private equity με τις ναυτιλιακές εταιρείες, ο πρόεδρος της Star Bulk Σπύρος Καπράλος υπογράμμισε ότι η εμπειρία της εταιρείας είναι πολύ θετική, και σημείωσε ότι πρόσφατα ανταποκρίθηκαν θερμά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 250 εκατ. δολαρίων που έκανε η Star Bulk.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Danaos Δρ Ιωάννης Κούστας είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ελληνική ναυτιλία θα χρειαστεί να ξεπεράσουν κάποια δικά τους προβλήματα, όπως είναι το κόστος χρηματοδότησης.

O Επικεφαλής του Ναυτιλιακού Δικτύου της ΕΥ Διεθνώς Δημήτρης Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι η ναυτιλία είναι εντάσεως κεφαλαίου. Οι εταιρείες πρέπει να είναι έτοιμες ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση όταν χρειαστεί. Και επειδή το κύριο μέλημα των επενδυτών είναι η μείωση του κινδύνου, για να είναι ελκυστικές οι εταιρείες για τους επενδυτές πρέπει να έχουν την κατάλληλη εταιρική δομή και αυξημένη διαφάνεια. Η ελληνική ναυτιλία, μετά το 1990 έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο Ted Πετρόπουλος, επικεφαλής της Petrofin Research, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί ανακατατάξεις στη τραπεζική χρηματοδότηση της ναυτιλίας. Τόνισε ακόμα ότι το μερίδιο των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος σήμερα συρρικνώνεται διαρκώς ενώ παράλληλα ανεβαίνουν οι τράπεζες από την Άπω Ανατολή.

Συζήτηση Πάνελ

VIDEO


Συντονιστής: Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business


Ο Senior Vice President του Global Corporate Client Group Listings and Capital Market NASDAQ OMX Adam Kostyàl επεσήμανε ότι οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική παρά τη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, και προσέθεσε ότι το 2014 έγιναν  300 νέα IPO, εκ των οποίων το 25% ήταν από το εξωτερικό.

3η Ενότητα

H Ελλάδα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και ο ρόλος των υποστηρικτικών προς τη ναυτιλία υπηρεσιών

Εισαγωγή, Αντώνης Τσιμπλάκης
Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ο Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΛΠ Α.Ε., αναφέρθηκε στις  στρατηγικές που πρέπει να υιοθετηθούν στο πλαίσιο μιας νέας αναπτυξιακής λιμενικής πολιτικής. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι το κρατικό μονοπώλιο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ιδιωτικό, και πρόσθεσε ότι ο μετασχηματισμός  του ελληνικού λιμενικού συστήματος θα πρέπει  να βασίζεται στο ευρωπαϊκό παράδειγμα όπου το 97% των λιμένων ανήκουν στο δημόσιο, στους δήμους, τα επιμελητήρια και τους χρήστες, ενώ η λειτουργία τους εξυπηρετείται μέσα από συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες, διαχειριστές.

Ο Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Space Hellas , μίλησε για τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που εξυπηρετούν σήμερα  τη ναυτιλία, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια νέα στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft και υπογράμμισε ότι η Space Ηellas μπορεί να δώσει συνολικές λύσεις με ελεγχόμενο κόστος ανάλογα με τη χρήση.

Η Δωροθέα Ιωάννου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, SCB Hellas και εκπρόσωπος του Τhe American Club, τόνισε ότι από τα 13 P&I clubs μέλη του ΙG τα 10 έχουν γραφεία στην Ελλάδα και από το 75% του προσωπικού τους είναι Έλληνες. Τα P&I clubs είναι διατεθειμένα να επενδύουν στην Ελλάδα και στο μέλλον του κλάδου ως απόδειξη της εμπιστοσύνης που τρέφουν για την ελληνική ναυτιλία.

Ο Ηλίας Τσακίρης, CEO της Hellenic Hull Management (HMA) Limited, αναφέρθηκε στο μέλλον της ναυτιλίας και της ναυτασφαλιστικής αγοράς. Με δεδομένο ότι σήμερα το 0,2% του κόστους ναυτασφάλισης των Ελλήνων εφοπλιστών κατευθύνεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.  Υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει αυτή η εικόνα και συμπλήρωσε  χαρακτηριστικά  ο ελληνικός εφοπλισμός μπορεί να αλλάξει το μέλλον της ναυτιλίας διεθνώς.

Η Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος της HEMEXPO, μίλησε  για την ελληνική βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού, την υφιστάμενη κατάσταση και  τοις μελλοντικές προοπτικές.  Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στόχος τους είναι να διεκδικήσουν αξιόλογο μερίδιο από την παγκόσμια αγορά ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Η Αθηνά Βεζύρη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της SRHMarineGreece, Director, Comité International Radio-Maritime (CIRM) μίλησε για τις δορυφορικές και τις άλλες τεχνολογίες επικοινωνιών στις επόμενες δεκαετίες και την επίδρασή τους στην Ναυτιλία.

Συζήτηση Πάνελ

VIDEO


Συντονιστής: Αντώνης Τσιμπλάκης, Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Q&A

4η ΕΝΟΤΗΤΑ

Η πορεία των ναυλαγορών και οι νέοι δρόμοι του θαλασσίου εμπορίου: Εμπόδια, προκλήσεις και προοπτικές

Ο Γιώργος Σταθάκης, Καθηγητής Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιαστικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι όποιες αλλαγές θα προέλθουν ύστερα από διαβούλευση, πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Dr. Martin Stopford, President της Clarkson Research, μίλησε για το διεθνές εμπόριο και μελλοντικές τάσεις στη ναυτιλία, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον ανήκει στο smart shipping  και στην τεχνολογία.

Συζήτηση Πάνελ

VIDEO


Συντονιστής: Λάμπρος Καραγεώργος , Δημοσιογράφος, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


O κος Λάμπρος Καραγεώργος, συντονιστής της συζήτησης πάνελ.

Ο Αντώνης Αργυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Seaborne Capital Adviors Ltd., είπε ότι οι κεφαλαιαγορές προσφέρουν χρηματοδοτικές λύσεις για τις ναυτιλιακές εταιρείες παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες.

Ο Ίων Γ. Βαρουξάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της FreeSeas Inc., ανέφερε ότι η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει αναμφισβήτητα την πορεία των ναυλαγορών και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η Κίνα εφέτος θα έχει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης  για τα τελευταία 24 χρόνια , γεγονός που μένει να δούμε πως θα επηρεάσει την ναυτιλία.

Ο Γιάννης Δράγνης, Chief Executive Officer της Goldenport Group, εστίασε την παρέμβασή του στη σχέση προσφοράς και ζήτησης χωρητικότητας και πώς αυτή επηρεάζει τους δείκτες της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου.

Ο Γιάννης Κοτζιάς, Διευθυντής Πωλήσεων της Intermodal Shipbrokers και Πρόεδρος της Ένωσης Ναυλομεσιτών, αναφέρθηκε στο ρόλο των νέων οικονομικών δυνάμεων που εισέρχονται στην ναυτιλία, όπως π.χ. οι BRICS  και χώρες της Αφρικής, υπογραμμίζοντας ότι επιδρούν τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση προϊόντων με ανάλογα οφέλη για τους μεταφορείς, δηλαδή τη ναυτιλία.

Ο Μιχάλης Μποδούρογλου, Πρόεδρος & CEO των εταιρειών Paragon Shipping Inc. & Box Ships Inc., επικεντρώθηκε στην επίδραση της πτώσης της τιμής του πετρελαίου στη ναυτιλία, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή σημαίνει μείωση του κόστους παραγωγής, άρα αύξηση της ζήτησης και του εμπορίου επομένως, όπως επίσης και μείωση του κόστους λειτουργίας του πλοίου.

Δεξίωση - Χορηγία FreeSeas Inc.

DSC_3294.JPG