Δρ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Δρ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Ιατρός, Πνευμονολόγος
Αντιπρόεδρος, Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Ο Δρ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Πνευμονολόγος από το 1996, Διευθυντής ΕΣΥ στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην ‘’Ο Άγιος Ανδρέας’’) από το 2015, είναι Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) από τον Δεκέμβριο του 2015 και από το 2017 είναι Πρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ – ΕΣΚΑΝ.
Διδάκτωρ της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας (2007),  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, 2014-2019. Συγγραφέας του βιβλίου ‘’Doping, μεταξύ επιτρεπτού και απαγορευμένου. Θύτης και θύμα ο αθλητής’’ (Αθήνα 2008, εκδόσεις Ποντίκι) και από το 1996 μετέχει σε επιστημονικές εταιρείες της ειδικότητάς του΅, ενώ έχει αρκετές συμμετοχές και παρουσιάσεις εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Έχει διατελέσει, αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Νοτιοδυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, αιρετό μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ιατρός εργασίας με ανάθεση Δ.Σ. για 3 χρόνια, μέλος της Επιτροπής Φαρμάκων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για 2 χρόνια και της Επιτροπής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) ως τον Δεκέμβριο 2015, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (εκπρόσωπος επιμελητών Β’).
Από το 2002 ως το 2005 εργάσθηκε ως διδάσκων, επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Πάτρας ενώ από το 2000 μέχρι το 2015 είχε ανάθεση διδασκαλίας στο τμήμα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων του Γ. Ν. Πατρών.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών