venue-lg.png

Αριστοτέλης Παντελιάδης

Αριστοτέλης Παντελιάδης

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης προέρχεται από μία οικογένεια που ανέκαθεν καλλιεργούσε και ενθάρρυνε το επιχειρηματικό πνεύμα. Έτσι, παρόλο που αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) το 1989, είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται στην τότε σχετικά μικρή οικογενειακή επιχείρηση από τις τελευταίες τάξεις του λυκείου.
Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης διακρίνεται για τη στρατηγική του σκέψη, το μακροπρόθεσμο όραμά του καθώς και τη διαρκή αμφισβήτηση  των πάντων.  Για ένα διάστημα 16 ετών εργάστηκε ενεργά στα περισσότερα τμήματα της εταιρείας, διευρύνοντας διαρκώς τις αρμοδιότητές του, έχοντας επιλέξει να ανέβει στην ιεραρχία της εταιρείας σταδιακά και μεθοδικά, αποκτώντας στο ενδιάμεσο βαθιά και ουσιαστική γνώση και αντίληψη των διαδικασιών των επιμέρους τμημάτων.

Το 2001, σε ηλικία 33 ετών, ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της METRO A.E.B.E., με όραμα να αναπτύξει την εταιρεία ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους πελάτες με ακόμη καλύτερα μέσα.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της METRO κατά τη θητεία του αυξήθηκε από 367 εκ. € το 2002 σε 737 εκ. € το 2015. Το τέλος του 2015 βρίσκει τη METRO AEBE να αποτελεί ήδη έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου στην Ελλάδα: σε σταθερά ηγετική θέση στη χονδρική πώληση με 46 σημεία Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, 66 καταστήματα λιανικής My market και 4.500 εργαζόμενους.

Το Φεβρουάριο του 2016, σε μία σημαντική στιγμή για την ιστορία της, η METRO ΑΕΒΕ αποκτά την αλυσίδα Βερόπουλος και οι δύο ιστορικές, ελληνικές εταιρείες ενώνονται δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά. Η απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Βερόπουλος αυξάνει τα σημεία πώλησης της εταιρείας σε 220, καλύπτοντας στρατηγικά σημεία σε όλη την επικράτεια, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ξεπερνάει τα 9.800 άτομα, καθιστώντας την ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Παρά το μεγάλο μέγεθος και τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας, ο Αριστοτέλης δεν απέκλινε ποτέ από τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά τηρούσε στη ζωή και στη δουλειά του, ενώ δεν ελάττωσε ούτε στιγμή τη σημασία που δίνει στον ανθρώπινο παράγοντα. Αντίθετα, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους, τόσο μέσα στην εταιρεία, όσο και στην κοινωνία γενικότερα, παραμένει μία από τις βασικότερες προτεραιότητές του.

Ως ενθουσιώδης υποστηρικτής της καινοτομίας, φροντίζει συνεχώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις των καιρών και να τις αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προτρέποντας και όλο τον οργανισμό του να κάνει το ίδιο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για το 2015

Σήμερα είναι Πρόεδρος του ECR, της Ελληνικής Επιτροπής Λιανεμπόρων και Προμηθευτών, εκ μέρους των λιανεμπόρων.

Για το 2015 ο Αριστοτέλης Παντελιάδης τιμήθηκε με την κορυφαία διάκριση Retail Manager of the Year 2015, στην τελετή των Retail Business Awards που έλαβε χώρα για 14η φορά στο Metropolitan Expo.

Επίσης απέσπασε το «Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας» στα ιστορικά Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ που διοργανώθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά από τη Λέσχη επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, η Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τον τίμησε με το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας 2015, ως εξέχοντα απόφοιτο επιχειρηματία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών