Χρήστος Αποστολόπουλος

Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ)
Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας) με διδακτορικό στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων (Πανεπιστήμιο Reading, Μεγάλη Βρετανία). Εργάστηκε ως ανώτερο επιστημονικό στέλεχος για 3 χρόνια στο Κρατικό Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας, για περισσότερα πό 3 χρόνια στο Κέντρο Βιομιμητικής του Πανεπιστήμιου του Reading όντας ιδρυτικό & πλήρες μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του. Στην Ελλάδα εργάστηκε για 7 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και για 3 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής στον Ενιαίο Φορέα Ελεγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Τα τελευταία 13 χρόνια είναι Διευθυντής Ολικής Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων στη Friesland Campica Hellas A.E.
Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Μέλος του Συμβουλίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (2013-2017), Μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών Ελλάδος (ΣΕΠΤΕ), Μέλος της Επιστημονικής & Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών τροφίμων (ΣΕΒΤ), επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Cranfield (UK ), εκλεγμένο μέλος του Ινστιτούτου Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (IFST) και του Ινστιτούτου Βιολογίας (ΙΟΒ) της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συγγράψει πάνω από 60 επιστημονικές μελέτες δημοσιευμένες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών