Ελευθέριος Σαμαράς

Ελευθέριος Σαμαράς

CEO, DHL Express Ελλάς-Κύπρος-Μάλτα

Ο Ελευθέριος Σαμαράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μαθήτευσε στη Λεόντειο Σχολή και αποφοίτησε από το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου.
Με την οικογένεια της DHL Express γνωρίζεται στις αρχές της δεκαετίας ‘90, ξεκινώντας την πορεία του ως υπεύθυνος πωλήσεων και αναλαμβάνοντας σύντομα αντίστοιχη διευθυντική θέση. Η «πρώτη γραμμή» τον κέρδισε σύντομα και μερικά χρόνια αργότερα μεταφέρεται στο τμήμα Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Εταιρείας, Operations Director. Για λίγα χρόνια αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της DHL Express Κύπρου, ενώ από το 2010 έως σήμερα βρίσκεται στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας.
Η «δράση» αποτελεί βασικό συστατικό του επαγγελματικού του DNA κι έτσι το 2011 γίνεται το πρώτο στέλεχος της DHL Express Ελλάδας με διεθνή πιστοποίηση εκπαιδευτή, συμμετέχοντας ενεργά στις εκπαιδεύσεις του προσωπικού. Επί των ημέρων του, η DHL Express πραγματοποίησε το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο σε δομές και υπηρεσίες, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάπτυξης, με διακρίσεις όπως η πρώτη θέση στα βραβεία Best Workplaces 2018. Τέλος, εκτελεί τη δεύτερη θητεία του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών