Γιάννης Δράγνης

Γιάννης Δράγνης

CEO, Goldenport Shipmanagement

Ο Γιάννης ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στις εταιρείες του ομίλου Goldenport το 2001, ως Εμπορικός Διευθυντής του στόλου, με αρμοδιότητες τόσο στα φορτηγά πλοία, όσο και στα containers.
Το 2012 διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος στην εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Εταιρεία Goldenport Holdings Inc. Tο 2007 συμμετείχε στην ίδρυση της Oceangold Tankers Inc., μιας εταιρείας με εξειδίκευση σε δεξαμενόπλοια παράγωγων πετρελαιοειδών και σε χημικά δεξαμενόπλοια, με έμφαση στα LR1, LR2 και MR2. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία και λειτουργία της εταιρείας Golden Yachts, στον τομέα κατασκευής, διαχείρισης και ναύλωσης υπερπολυτελών σκαφών.
Το 2016 κατάφερε με επιτυχία να διαγράψει και να ανακεφαλαιοποίησει την εταιρεία Goldenport Holdings Inc. από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η οποία απορροφήθηκε από τον όμιλο εταιρειών Goldenport Group. Σήμερα, ο Όμιλος εκμεταλλεύεται έναν στόλο άνω των 38 ποντοπόρων πλοίων, ενώ διαθέτει επίσης 8 υπερπολυτελή σκάφη.
Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών από το CASS Business School του Λονδίνου.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών