Πάνος Ζαχαριάδης

Πάνος Ζαχαριάδης

Τεχνικός Διευθυντής, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd.

Ο Πάνος Ζαχαριάδης, Μηχανολόγος Μηχανικός (BSc) και Ναυπηγός (MSE) από το πανεπιστήμιο του Michigan, ΗΠΑ, έχει 35 έτη εμπειρίας στη ναυτιλία, διατελέσας επί σειρά ετών αρχιμηχανικός στη Νέα Υόρκη, μετά από περιόδους επίβλεψης ναυπηγήσεων στην Ιαπωνία και θαλάσσιας υπηρεσίας σε φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια.
Από το 1997 είναι Τεχνικός Διευθυντής της Atlantic Bulk Carriers και από το 2004 τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΙΜΟ, έχοντας συνεισφέρει στη διαμόρφωση πολλών γνωστών κανονισμών (π.χ. GBS, PSPC, FSA) αλλά και στην αποτροπή άλλων (π.χ. διπλά τοιχώματα στα φορτηγά πλοια). Σε συνεργασία με μεγάλα ναυπηγεία της Κορέας έχει εφαρμόσει καινοτομίες στον σχεδιασμό των πλοίων για καλύτερη ενεργειακή απόδοση, μερικές των οποίων έχουν πια καταστεί πρότυπα αναφοράς.
Είναι μέλος Τεχνικών Επιτροπών νηογνομώνων, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου, της Ναυτιλιακής Επιτροπής BIMCO, ΔΣ HELMEPA και MARTECMA. Εχει τιμηθεί με τα βραβεία Ευκράντη (2011) για την προσφορά του στη Ελληνική Ναυτιλία, Ναυτιλιακής Προσωπικότητας 2017 της Ενωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων και Lloyd's List 2017 "Achievement in Safety or Environmental Protection".
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών