Χρήστος Αποστολόπουλος

Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας) με διδακτορικό στην Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων (Πανεπιστήμιο Reading, Μεγάλη Βρετανία). Εργάστηκε ως ανώτερο επιστημονικό στέλεχος για 3 χρόνια στο Κρατικό Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων της Μεγάλης Βρετανίας, για περισσότερα πό 3 χρόνια στο Κέντρο Βιομιμητικής του Πανεπιστήμιου του Reading όντας ιδρυτικό & πλήρες μέλος του Ακαδημαϊκού του Προσωπικού του. Στην Ελλάδα εργάστηκε για 7 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και για 3 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής στον Ενιαίο Φορέα Ελεγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Τα τελευταία 12 χρόνια είναι Διευθυντής Ολικής Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων στη FrieslandCampica Hellas A.E.
Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Μέλος του Συμβουλίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών Ελλάδος (ΣΕΠΤΕ), Μέλος της Επιστημονικής & Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών τροφίμων (ΣΕΒΤ), επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Cranfield (UK ), εκλεγμένο μέλος του Ινστιτούτου Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (IFST) και του Ινστιτούτου Βιολογίας (ΙΟΒ) της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συγγράψει πάνω από 60 επιστημονικές μελέτες δημοσιευμένες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών