Γιώργος Κακουλάκης

Γιώργος Κακουλάκης

Πρόεδρος, ΟΣΕ

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασκεί τη δικηγορία από το 1996 έως σήμερα και είναι  διορσμένος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Έχει θητεύσει σε θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ως Προϊστάμενος Δικαστικών Υποθέσεων, Αναπληρωτής Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας, Νομικός Σύμβουλος/ Προϊστάμενος Νομικής Διεύθυνσης, στις εταιρίες  «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ» (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) και «ΓΑΙΑΟΣΕ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» (ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.), αντίστοιχα. Λόγω της επαγγελματικής απασχόλησης μου σε Δημόσιες Επιχειρήσεις έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση επί του νομικού και θεσμικού καθεστώτος  ίδρυσης και λειτουργίας των Δ.Ε.Κ.Ο.
Την περίοδο 2008-2014 διετέλεσε Εκκαθαριστής στην υπό εκκαθάριση ανώνυμη εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.», με σημαντική συμβολή της εταιρείας στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας ως μίας εκ των πρώτων Βιομηχανιών που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν, διαχειριζόμενος τη, μεγάλης αξίας, ακίνητη περιουσία της.
Την περίοδο 2015-2018 ασχολήθηκε ενεργά ως νομικός συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με τα θέματα των αστικών συγκοινωνιών, σιδηροδρομικής υποδομής και σιδηροδρομικών μεταφορών και ήμουν ένας εκ των βασικών συντελεστών στην αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης με τον ν. 4482/2017 «Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις»
Είναι δικηγόρος του ΟΑΣΘ ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας επί των δικών των πρώην μετόχων κατά του Οργανισμού, ενώ από τον Μάρτιο 2018 έως σήμερα είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Σιδηρόδρομων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.)
επιστροφή στη σελίδα ομιλητών