1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
για τον κλάδο της Υγείας

Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 | Divani Caravel Hotel, Athens | #Nconferences

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

λίγα λόγια για το συνέδριο

Οι δημογραφικές εξελίξεις, οι ραγδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά και η αστάθεια στο οικονομικό γίγνεσθαι, δημιουργούν ένα περιβάλλον έντονων προκλήσεων για τα Εθνικά Συστήματα Υγείας σε διεθνές επίπεδο. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με τις προκλήσεις αυτές καθώς με την κρίση έχει δημιουργηθεί ένα δυσμενέστατο κλίμα, τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τους ιδιώτες που συμπληρώνουν ή προμηθεύουν το δημόσιο σύστημα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κλάδος υγείας στην Ελλάδα, καλείται να αντεπεξέλθει στον διττό ρόλο του: πρώτον, να καλύψει τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες εξασφαλίζοντας ένα υγιή, παραγωγικό πληθυσμό και, δεύτερον, να λειτουργήσει ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, που θα μετουσιώνει το κοινωνικό αγαθό και τις ανάλογες υπηρεσίες σε παραγωγό εθνικής υπεραξίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ναυτεμπορική, αντιλαμβανόμενη την ευαισθησία που χρήζει η αντιμετώπιση του τομέα υγείας και ειδικά η οικονομική διάστασή του την τρέχουσα περίοδο, διοργάνωσε το 1ο Συνέδριο για τον κλάδο της Υγείας με τίτλο “Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη” στις 25 Μαΐου του 2017.

Εκπρόσωποι της Πολιτείας και των φορέων της Δημόσιας Υγείας, επιχειρηματίες και φορείς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και επιστήμονες των οικονομικών της υγείας, περιέγραψαν τις συνθήκες που διαμορφώνονται και ανέλυσαν τις προοπτικές του κλάδου. Ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, αλλά και η άμεση ενημέρωση για τις νέες τάσεις στον διεθνή στίβο, αποτέλεσαν το επίκεντρο του συνεδρίου που στη βάση της κοινωνικής λειτουργικότητας επιδιώκει να αναδείξει την αναπτυξιακή δυναμική της υγείας.

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου αναπτύχθηκε σε τρεις ενότητες:

Ενότητα 1: Το φάρμακο ως μοχλός ανάπτυξης

Η σημασία του φαρμάκου ως κοινωνικό αγαθό και οι παραγωγικές δυνατότητες στον χώρο των εξαγωγών, της απασχόλησης και της έρευνας.

Ενότητα 2: Ανάπτυξη μέσω της Ιδιωτικής Υγείας

1o Πάνελ: Υπηρεσίες ιδιωτικής υγείας
Η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας και οι προοπτικές από την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.
2o Πάνελ: Ρευστότητα - Χρηματοδότηση

Ενότητα 3: Ευκαιρίες επιχειρηματικότητας στον χώρο της Υγείας - Τεχνολογία και Καινοτομία

Πώς μπορεί να μετουσιωθεί η κάλυψη των αναγκών υγείας σε επιχειρηματική ιδέα με θετική επίδραση στην Κοινωνία, τον Άνθρωπο και την Οικονομία.

 • Συνδέσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)
  Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)
 • Janssen
 • Bradex
  Metropolitan
  YODA
 • Bayer Ελλάς
  Data Communication
  ELPEN
  GENESIS Pharma
  Roche Hellas
  Siemens Healthineers
 • Interamerican
  Pharmathen
  Roche Diagnostics
 • Star Κεντρικής Ελλάδας
 • healthupdate.gr
  HEALTHWeb
  Ιατρικές Εξελίξεις
  iatronet.gr
  MedicalManage.gr
  Onmed.gr
  PharmaManage.gr
   Σύγχρονη Ιατρική Ενημέρωση
  ygeia360.gr